Столичната дирекция на вътрешните работи издирва хората, които в неделя омазаха с

...
Столичната дирекция на вътрешните работи издирва хората, които в неделя омазаха с
Коментари Харесай

СДВР: Още не са открити лицата, които омазаха Дома на Европа

Столичната дирекция на вътрешните работи търси хората, които в неделя омазаха с алена багра и яйца постройката на Дома на Европа в центъра на София.

По време на митинг под надпис " Поход за мир ", в който се включиха и депутати от " Възраждане ", участници в шествието се събраха пред Представителството на Европейска комисия, като го опръскаха с алена багра и хвърляха яйца, съобщи.

Към 16:35 ч. е получен сигнал за протичащото се. 

Образувано е досъдебно произвеждане за безчинство. Прегледани са записи от видеонаблюдението. Продължава работата за определяне на самоличността на причинителите.

Според закона наказването за безчинство е затвор до две години или пробация, както и публично неодобрение.

Европейска комисия осъди вандалските прояви против постройката в позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция от Представителството на комисията в България.

" Правото на кротичък митинг е съществена полезност във всяко демократично общество, само че всевъзможни прояви на принуждение или вандализъм против здания на европейски институции са неприемливи. Ще уведомим способените управляващи, които носят отговорност за следствието на случая, написа в нея ", написа в нея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР